Rrose Selavy

martes, 22 de marzo de 2011

Un tresor amagat a l´interior de Castelló. El museu d´art contemporani de Vilafames. Aguilera Cerni

El Museu d´art contemporani "Vicente Aguilera Cerni" està ubicat en el Palau del Batlle a la localitat de Vilafamès. La idea de la formació del museu va sorgir del ensayista, historiador i critic d´art Vicent Aguilera Cerni i després del compromis pres entre artistes, critics d´art i l´ajuntament, en 1972, es va inagurar el museu amb 150 obres d´art. questa il.lusió inicial es va unir el trasllat d´una colònia important d´artistes que van obrir els seus ateliers en la localitat i que li van donar el caracter de poble artístic. Hui en dia l´abandonament de la bohemia dels anys 70 i 80 ha deixat en l´oblit aquest meravellos museu, considerat un tresor del nostre art contemporani. 
Tot i aixó, el museu ha continuat la seva reserca artística i en l´actualitat i despres de diverses apertures i remodelacions conte amb mes de 400 artistes representats, de reconegut prestigi, tant en l´àmbit nacional com internacional, entre els que cal destacar alguns com Joan Miró, Rafael Canogar, Juan Genovés, José Sanleón, l´Equip Realitat, l´Equip Crònica, Lucio Muñoz o Eusebio Semper, entre altres.
 A més, els fons del museu disposen de més de 500 obres donades, cedides i en depòsit temporal o indefinit, amb la possiblitat de venda o sense ella, depenent de la relació contractual establerta amb l´artista.
La visita al museu ens obliga a gaudir d´un paissatge unic al Baix Maestrat i d´una localitat que de segur ens farà passar una bona giornada. Per tot açó, us recomane una ullada a aquest tresor de l´interior de Castelló.
Museu de Vilafames, Vicente Aguilera Cerni.












No hay comentarios:

Publicar un comentario